Ajankohtaista

28.02.2017

Tiedote 28.2.2017: Perheyritysten liiton Leena Mörttinen kasvuyrittäjille: Jos et kasva, kuihdut pois


Tiedote 28.2.2017


Perheyritysten liiton Leena Mörttinen kasvuyrittäjille:

JOS ET KASVA, KUIHDUT POIS

Kasvuyrittäjyys puhuttaa yhä enemmän. Yrityksiä kannustetaan kasvamaan ja kehittämään liiketoimintaa. Kasvun voi nähdä jokaisen yrityksen perustoimintona.

– Teknologian ansiosta maailma muuttuu hurjaa vauhtia ja on aivan totta, että yritys joka ei kasva, hiipuu. Kasvua pitää olla pysyäkseen siis edes paikallaan. Tuotteiden ja yritysten elinkaaret ovat entistä lyhyempiä, koko ajan on oltava kiinni trendeissä ja asiakkaiden iholla, sanoo Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen.

Mörttinen innosti keski- ja itäuusmaalaisia yrittäjiä kasvuun Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen (Keuke) ja Posintran järjestämässä Valtauksen Kick Off -tapahtumassa. Valtaus on Keuken ja Posintran yhteinen palvelu kasvunälkäisille yrityksille, jotka tekevät miljoonaluokan liikevaihtoa. 

– Tästä mielettömästä ajasta saa hyvän käsityksen katsomalla esimerkiksi mitä Posti ja pankit tekevät parhaillaan. Posti leikkaa nurmikoita ja pankki tarjoaa terveyspalveluja. Toimialojen väliset rajat murtuvat ja jatkossa bisnes on yksinkertaisesti siellä, mitä asiakas haluaa ja tarvitsee.

– Asiakkaan ymmärtäminen on tärkeintä. Yrityksen tehtävänä on tarjota asiakkaalle se nopeampi hevonen. Me suomalaiset olemme ehkä liiankin teknologiakeskeisiä ja lähestymme asiakasta teknologia edellä. Ja samalla meidän yrityksistä puuttuu teknologista ja tietoteknistä osaamista. Esimerkiksi koodarit ovat kiven alla, Mörttinen toteaa.

KASVAMISEEN TARVITAAN SYDÄMEN PALOA

Leena Mörttinen kiteyttää kasvun edellytykset kolmeen sanaan: sydän, asiakas ja tase.

– Sanoisin, että kasvamiseen tarvitaan yrittäjän sydämen paloa ja tahtoa. Jos sitä paloa ja intohimoa ei ole, ei ole myöskään kasvua, sillä kasvun eteen on tehtävä paljon töitä. Lisäksi kasvaminen maksaa, tarvitaan hyvä tase ja pääomaa.

– Toki myös valtiotasolla pitäisi ymmärtää, että säätelyllä ja kovalla verotuksella ei ruokita kasvua. Jos Suomi valtiona ei ole houkutteleva, nämä intohimoiset yrittäjät tekevät kasvunsa jossain muualla. Pienenä kansakuntana meidän pitäisi olla ketterä ja dynaaminen muuttumaan.

Medioista seurattuna tämänhetkinen maailma saattaa näyttää hyvinkin sekavalta ja taloudellisesti epävarmalta. Mörttinen kuitenkin tietää, että mieliala suomalaisissa yrityksissä on hyvinkin positiivinen. Sparraamalla ja kannustamalla saadaan aikaan lisää hyvää pöhinää.

– Tämä on nyt visionäärien ja suurisydämisten yrittäjien aikaa. Yrittäjäksi ei voi ketään pakottaa, mutta valintoja voi vahvistaa ja toisilta yrittäjiltä ja ryhmiltä saa hyvää tukea tunteenpalolleen.

– Ja epäonnistuakin saa, se on osa yrittämisen riskiä. Mutta negatiivisuuden levittäminen ei ole sallittua. Vain positiivisuudella me saamme yritykset ja Suomen kasvuun.

UUSIA VALTAUKSIA TEKEMÄSSÄ

Keravalla Keuda-talolla 28.2.2017 järjestetyn kasvuyrityksille suunnatun Valtaus-palvelun Kick Off -tapahtumassa kuultiin myös älykkään ja ilmaa puhdistavan älyseinän Naavan huikea kasvutarina. Avaimia yrityskasvun tekemiseen tarjosi kasvumarkkinoinnin strategi Teemu Kankainen Aava&Bangista.  

Valtaus-palvelussa on mukana noin 30 yritystä Keuken ja Posintran toimialueilta. Yritykset rakentavat oman kasvusuunnitelman, saavat valmennusta kasvun tueksi sekä yrityskehittäjän sparraamaan ja vauhdittamaan kasvua. Yrittäjistä muodostetaan tiimejä eri teemojen ympärille, jotka toimivat osaltaan kasvun vauhdittajina ja osaamisen syventäjinä.  

Pressikuvia Leena Mörttisestä löytyy Perheyritysten liiton sivulta https://perheyritys.sharefile.com/share?#/view/s85c30a5a15d40d59

Jos haluatte Kick Off –tapahtumasta otettuja kuvia, ottakaa yhteys kalle.lahtinen@mainossatama.fi

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (Keuke) on keskiuusmaalaisten yritysten tärkein kumppani ja kasvun mahdollistaja.

Posintra Oy on itäisen Uudenmaan elinkeinoelämän kehitysyhtiö, jonka tehtävänä on luoda yrityksille kasvun edellytyksiä ja itäiselle Uudellemaalle uusia työpaikkoja sekä hyvinvointia.

Lisätietoja: Keuken yritysneuvoja Kirsi Puro, kirsi.puro@keuke.fi, puhelin 050 346 1330 ja Posintran yrityskehittäjä Ari Perälä, ari.perala@posintra.fi, puhelin 050  506 5700. 


 
 
 

OTA YHTEYTTÄ

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy login Synergia Foxy