Ajankohtaista

10.03.2017

Tiedote 10.3.2017 KESKI-UUDENMAAN KASVUPOLUN FINALISTIYRITYKSET VALITTU


Tiedote 10.3.2017

Keski-Uudenmaan Kasvupolun finalistiyritykset valittu 

Kasvupolulle haki mukaan erityisesti jo pitkään toimineita yrityksiä. Yritykset odottavat asiantuntijoilta konkreettisia vinkkejä hallittuun kasvuun, rahoitukseen sekä kansainvälistymiseen.

Uudet kasvumahdollisuudet kiinnostavat Keski-Uudellamaalla. Yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan Keski-Uudenmaan Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 40 hakijan joukosta. Tuomaristolla olikin haastava tehtävä valita hakemusten joukosta sparraukseen mukaan pääsevät yritykset. Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Elina Pekkarinen oli innoissaan jo pitkään toimineiden yritysten runsaasta hakemusten määrästä.

– On hienoa, että saimme hakijoiksi todella ison ja monipuolisen joukon yrityksiä. Hakemuksia oli lähetetty laajasti sekä eri toimialoilta että erikokoisista yrityksistä. Joukko edustaa hyvin keskiuusmaalaista yrityskenttää. Olen erityisen ilahtunut siitä, että kilpailuun lähti mukaan starttivaiheen yritysten lisäksi runsaasti jo hyvinkin pitkään toimineita yrityksiä. Kasvu kuuluu kaikille ja näyttää siltä, että onnistuimme herättelemään myös nämä yritykset pohtimaan omia kasvupolkujaan, sanoi Pekkarinen ilahtuneena.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Confetti Oy, Miiko Design Oy, Tujaus Oy, Siltekno Oy ja Valova Oy Tuusulasta, Ipriq Oy Vantaalta, Uudenmaan Leipä Oy/Cafe Hugo ja HP Annosjakelutekniikka Oy Nurmijärveltä, Fite Oy, Uudenmaan Ohutlevy Oy ja Uudenmaan Herkku Oy Keravalta, LV-Pakki Oy, Sähkötalo ja Puskan Auto Oy Järvenpäästä ja Race Performance Oy Pornaisista.

Yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi tapahtuma-alan kuljetuksiin, auton etähallintalaitteisiin, ICT/AV-asennuspalveluihin, mm. hirvennahasta tehtyihin tuotteisiin, leivonta- ja juhlatarvikkeisiin, auton viritys- ja varaosien verkkokauppaan, mm. Tesla-autojen korjauksiin, vesi-, viemäri- ja lämpöurakointiin, tavaramerkkien sähköisiin rekisteröintipalveluihin ja lääkkeiden koneelliseen annosjakeluun.

MIELTYMYKSET SYÖMISEN SUHTEEN PYSYVÄT

Yksi Kasvupolulle valituista on Uudenmaan Leipä Oy/Cafe Hugo, leipomo-konditoriatuotteita valmistava pian kolmannen sukupolven perheyritys. Yritys haluaa nyt laajentua pääkaupunkiseudulle tavoitteenaan avata leipomomyymälä-konditoriokahvila Espooseen tai Vantaalle vuoteen 2018 mennessä. Yritys sanoo erottuvansa konstailemattomuudella ja laajalla tuotevalikoimalla. Osa resepteistä on jo 60 vuotta vanhoja.

 – Vaikka ihminen ja maailma muuttuvat, niin kokemuksemme mukaan mieltymykset syömisten suhteen pysyvät tai muuttuvat hyvin hitaasti, yrittäjä Merja Rajapuro sanoo.

Rajapuro hakee sparrauksesta lisää tietoa, taitoa ja näkemystä etenkin nyt, kun yritys on valmistautumassa sukupolvenvaihdokseen. – Tietotaito on perheyrityksen sisällä ja jotta näkökulma ei supistu liikaa, haluamme ulkopuolista näkemystä. Lisäksi arki vie helposti mukanaan, joten tarvitsemme pysähdystä, jotta suunnitelmat menevät käytäntöön saakka.

KESKI-UUDENMAAN KASVUPOLUN ETENEMINEN

Keski-Uudenmaan Kasvupolulle valittujen yritysten kasvusuunnitelmia sparrataan Järvenpäässä 15.3. ja 19.4. järjestettävien Kiitoratapäivien aikana. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kasvupolun voittaja julkistetaan yleisölle avoimessa tapahtumassa 4.5.2017 Keravalla. Kasvupolulta voittaja ja kunniamaininnan saanut yritys etenevät lokakuussa 2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätietoja:
Elina Pekkarinen, toimitusjohtaja, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy, p. 050 549 2213, elina.pekkarinen@keuke.fi

Merja Rajapuro, yrittäjä, hallintopäällikkö, Uudenmaan Leipä Oy/Cafe Hugo, p. 050 321 1164, merja.rajapuro@uudenmaanleipa.fi

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Keski-Uudenmaan Kasvupolun mahdollistavat Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus KEUKE, Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus, Keuda, Laurea, Uudenmaan Yrittäjät ja Helsingin seudun kauppakamari.


 
 
 

OTA YHTEYTTÄ

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy login Synergia Foxy