Ajankohtaista

01.11.2017

TIEDOTE 1.11.2017: Mitä tapahtuu, kun asiakas saa valita? SOTEYRITYKSIÄ INNOSTETAAN VERKOSTOITUMAAN JA INNOVOIMAAN


Tiedote 1.11.2017

Mitä tapahtuu, kun asiakas saa valita?
SOTEYRITYKSIÄ INNOSTETAAN VERKOSTOITUMAAN JA INNOVOIMAAN

Sosiaali- ja terveyspalvelujen markkinat avautuvat pian kaikille ja asiakas saa itse valita palveluntuottajan. Sotealalla on edessä muitakin suuria muutoksia, kuten digitalisaatio ja väestön ikääntyminen.

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (KEUKE) on käynnistänyt omalla toimialueellaan yhteistyössä SITRAn kanssa Soteuttamo-konseptin, jonka ideana on tukea yritysten yhteistyötä ja verkostoitumista ja parantaa yritysten kykyä vastata tulevaisuuden palvelutarpeisiin.

– Soteala on selvässä murroksessa. Se tuo aivan uusia mahdollisuuksia alan yrittäjille, ja Keuke haluaa olla mukana tukemassa yrityksiä löytämään ne mahdollisuudet, toteaa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Soteuttamo laukaistaan käyntiin keskiviikkona 1.11.2017 tilaisuudessa, jossa keskitytään muun muassa brändäykseen.

– Haluamme herätellä alan yrityksiä miettimään, miten he erottautuvat muista avautuvilla markkinoilla ja mikä on heidän paikkansa muiden yritysten ja palveluntarjoajien joukossa, kuvailee Pekkarinen.

 

YHTEISTYÖLLÄ JA VERKOTTUMALLA TULOKSIA

Sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien valinnanvapaus laajenee Suomessa todennäköisesti vuonna 2020. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset voivat nykyistä laajemmin valita osan sosiaali- ja terveyspalveluistaan julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tuottajien välillä.

Keski-Uudenmaan alueella vuosien on käynnissä vuosien 2017 ja 2018 aikana sotepalveluiden valinnanvapauskokeilu. Siksi palveluntuottajien uudistuminen ja uusien yhteistyöverkostojen luominen tällä alueella on erityisen tärkeää.

– Keski-Uudellamaalla on mahdollista olla edelläkävijöiden joukossa. Kun lähtee mukaan Soteuttamoon, pääsee etukäteen solmimaan hyviä kumppanuussuhteita ja miettimään niin markkinointia kuin omaa palvelutarjontaansakin, Elina Pekkarinen sanoo.

Verkostoitumisen avulla voidaan kartoittaa nykyistä palvelutarjontaa ja yritysten erityisosaamista ja löytämään sellaisia täydentäviä kumppanuuksia, joiden avulla on mahdollista päästä kiinni suuriinkin tarjouspyyntöihin.

– Ja tietenkin porukassa syntyy uusia ideoita ja innovaatioita, kun jaetaan ajatuksia ja osaamista.

Keski-Uudenmaan Soteuttamon Kick Off -tilaisuus keskiviikkona 1.11.2017 kello 17-20 Keuda-talon Aimo-salissa Keravalla.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213, www.keuke.fi, www.facebook.com/kehittamiskeskus.


 
 
 

OTA YHTEYTTÄ

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy login Synergia Foxy