Aivan yrityksen alkumetreillä teimme Keuken kanssa kassavirtalaskelman. Se on jäänyt elämään ja on yrityksemme tärkeimpiä työkaluja.

Yrittäjät Tarja ja Kauko Ranta, Kerapuu Oy, Nurmijärvi

 


Selkeämmät tuotteet  oikealle kohderyhmälle

Kerapuu on nurmijärveläinen puusepänliike, jossa valmistetaan kalusteita mittatilaustyönä. Asiakkaat ovat suurimmaksi osaksi yrityksiä: rakennusliikkeitä, rakennuttajia, kiinteistönomistajia.

”Ostimme vuonna 2008 vanhan puusepänliikkeen konekannan. Verstas löytyi vähän kuin vahingossa omasta pihapiiristä, kun olimme samaan aikaan tekemässä vähän suurempaa autotallia.”

Kerapuu työllistää aviopari Tarja ja Kauko Rannan. Kauko hoitaa varsinaiset puusepän työt ja Tarja muut tehtävät. Lisäksi Tarja Ranta tekee työnohjausta Varavoimala-aputoiminimellä.

”Tässä on kahden täysin erilaisen yrityksen haasteet ja mahdollisuudet. Olemme Keuken kanssa miettineet nyt viimeksi Kerapuun markkinointia ja Varavoimalan palvelujen tuotteistamista helposti ostettaviksi paketeiksi.”

 

Aina ei tarvitse  oppia erehtymällä

Kerapuun Tarja Ranta on iloinen, että aikanaan sai kuulla Keuken palveluista.

”Löysin Keuken melkein heti yrityksen alkumetreillä. Osallistuin Uusyrityskeskuksen koulutukseen, jossa myös Keuken palvelut tuotiin esille. Ensimmäisiä juttuja oli kassavirtalaskelman tekeminen Kerapuulle. Se on jäänyt elämään ja on itse asiassa yrityksemme tärkeimpiä työkaluja.”

”Ensimmäinen vuosi meni erehdyksen ja oppimisen kautta. Nyt onneksi tiedän, että on joku jolta voi kysyä. Itse on usein myös sokea omille asioilleen. Esimerkiksi Kerapuun nettisivut olivat alun perin suunniteltu lähinnä kuluttaja-asiakkaille, joita on kuitenkin vain 30 prosenttia asiakkaistamme. Kun mietimme asiaa yhdessä Keuken kanssa, löysimme paremman tavan puhutella oikeita kohderyhmiä.”

 

NÄIN KEUKE NEUVOI

”Olemme miettineet Keuken kanssa markkinointiasioita ja tuotteistamista. Olen osallistunut myös Keuken koulutuksiin, kuten myyvä yrittäjä -valmennukseen, josta oli todella paljon apua liiketoiminnan selkeyttämisessä ja kehittämisessä. Pidän Keuken tyylistä tulla yrittäjän luokse, olen siitä kuullut myös kollegoilta pelkkää hyvää.”


KATSO VIDEO


____________________________________________________________________________________________


Yritysneuvonta on tärkeää ja jopa välttämätöntä yrityksille, sillä yrittäjä ei voi olla joka asiassa asiantuntija. Keukesta saamani apu on ollut ratkaisevan tärkeää – tärkeimmiksi nostaisin vielä rahoitukseen ja markkinointiin liittyvän avun.

Yrittäjä,erikoislääkäri Tom Widenius, Foibos Oy, Nurmijärvi

 


Foibos tuo sairaalapalvelut kotiin 

Nurmijärveläinen Foibos Oy tuottaa uranuurtajana sairaalapalveluja koteihin. Yrityksen perustaja erikoislääkäri Tom Widenius on tehnyt pitkän uran Hyksissä sisätautien ja kliinisen hematologian alalla. Nyt hän haluaa toteuttaa näkemystään kotisairaalahoidon eduista omassa yrityksessään.

”Sairaala on sairaille vaarallinen paikka. Jos ajatellaan esimerkiksi syöpäpotilaita, niin he ovat hyvin herkkiä infektioille ja sairaalabakteereille. Kotona he ovat paremmassa eristyksessä kuin sairaalassa.”

”On tehty paljon tutkimuksia siitä, että leukemiapotilaiden ennuste ei ainakaan huonone, kun he saavat hoitoa kotona. Sairaala aiheuttaa paljon psykologista pahoinvointia, mutta kotona elämänlaatu paranee sitä mukaan kun ruokahalu paranee ja infektiot vähenevät.

Tom Wideniuksen mukaan kotisairaalapalvelu ratkaisisi myös monta resurssiongelmaa. Terveydenhoidon kulut kasvavat jatkuvasti ja sairaalat kamppailevat lääkärien vähyyden ja potilaiden liian suuren määrän oravanpyörässä.

”Sairaalahoito on kallista. Riittäisi, että sairaalassa tehdään alkututkimukset ja annetaan välttämätön kiireinen hoito. Sen jälkeen kun potilaan tila on vakaa, varsinainen hoito pitäisi siirtää kotiin, mikä on täysin mahdollista nykyteknologian ja palvelujen avulla.”

 

Monta tahoa  vakuutettavana

Foibosin asiakkaita ovat sairastuneet ja heidän läheiset, mutta ennen kaikkea hoitovastuulliset ja päättäjät.

”Toimintamme ja palvelumme on ainutlaatuista, sillä olemme mukana koko matkan aina sairauden toteamisesta varsinaiseen hoitoon ja paranemiseen tai sitten saattohoitoon.”

”Mullistavaa tässä toimintamallissa on hoitovastuun jakaminen hoitavan sairaalan ja kotisairaalan kesken. Sen periaatteet on vielä sopimatta.”

Tom Widenius uskoo uuden valvontateknologian mahdollistavan entistä laajemman hoitotyön kotona. Vastaavaa teknologiaa on jo paljon käytössä vanhustenhoidossa.

”Haluamme laajentaa toimintaamme. Sitä ennen kotisairaalan toimintatapa pitää testata perusteellisesti. Siihen tarvitaan hanke tai selvitys, joka toteutetaan yhteistyössä jonkun sairaalan kanssa.”  

 

NÄIN KEUKE NEUVOI

”Yrittäjä ei voi osata kaikkia yrityksen osa-alueita. Olen saanut hyvin tärkeää apua Keukesta. Olen saanut apua rahoituksen hakemiseen, kustannuslaskelmien tekemiseen ja liiketoimintasuunnitelman sparraukseen. Keukesta saamani markkinointikoulutus tuli todella tarpeeseen.”

____________________________________________________________________________________________


Ilman Keukea monta tärkeää asiaa olisi mennyt ohi, hakemukset olisi jäänyt tekemättä ja avustukset saamatta. Olen enemmän kuin kiitollinen saamastani avusta.

Toimitusjohtaja Markku Räsänen, HLSP Sähkö Oy, Nurmijärvi

 


Työntekijän palkkaaminen iso juttu  

Markku Räsänen perusti HLSP Sähkö Oy:n nähdessään markkinaraon kaukolämpöverkkojen sähköistyksissä. Yrityksen perustamisvaiheen kaikki mahdolliset starttirahat ja perustamisen liittyvät tuet menivät Räsäsen mukaan totaalisesti ohi, mutta onneksi hän keksi myöhemmin tarttua Keuken neuvontapalveluihin.

”Huomasin Nurmijärven kunnalta tulleessa yrittäjien infopaketissa mainoksen Keuken palveluista. Soitin ja varasin ajan, ja se oli kyllä todella hyvä juttu.”

HLSP Sähkö Oy sai maaseudun toimintaryhmä EMO ry:n kautta avustusta kahdeksi vuodeksi ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Samalla yrityksen kanssa käytiin läpi liiketoimintasuunnitelmaa ja muita rahoituskuvioita.

”Keukelle täytyy antaa suuri kiitos. Minulta olisi jäänyt ilman asiantuntevaa apua monta asiaa huomaamatta. Esimerkiksi tukihakemuksia en olisi osannut itse laatia, enkä olisi EMO ry:ltä tukea osannut edes hakea.”

 

Hyvät mahdollisuudet  kasvaa

HLSP Sähkö toimii hyvin kapealla sektorilla, kaukolämpöverkkojen sähkötyöt vaativat eritysosaamista.

”Kaukolämpöverkkojen kohdalla ei ole juuri enää kasvuvaraa. Työt sillä saralla ovat vähenemään päin. Siksi olemmekin siirtymässä perussähköurakoinnin pariin. Siellä tietenkin riittää eri tavalla kilpailua, mutta myös töitä on samassa suhteessa enemmän.”

”Jos hyvin käy, kohta pääsen tekemään lisää rekrytointeja.”

 

NÄIN KEUKE NEUVOI

”Ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen saatu tuki on aloittavalle yrittäjälle hyvin tuntuva, se on kuitenkin puolet bruttopalkasta ilman sosiaalikuluja. Jos ja kun yritys tästä kasvaa, tiedän jo valmiiksi, että laiteinvestointeihin on mahdollista saada tukea.”

____________________________________________________________________________________________

 
 
 

OTA YHTEYTTÄ

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy login Synergia Foxy