Sisältöön »
 

Artikkelit

04.07.2018

Vaikka kuu taivaalta – fiksusti!

Me asetamme itsellemme tavoitteita joka päivä aivan jokaisella elämänalueella, mutta jos olemme täysin rehellisiä, me emme aina saavuta niitä. Syynä ei ole, ettemme osaisi niitä saavuttaa. Syynä on se, että tavoitteemme eivät ole riittävän selkeitä – tai meiltä yksinkertaisesti puuttuu aito halu saavuttaa ne. Näin tapahtuu, jos tavoitteet eivät ole tarpeeksi mielekkäitä.

Tavoitteita pitää kuitenkin olla, jotta saamme asioita tehdyksi ja pääsemme eteenpäin. Siksi onkin tärkeää oppia asettamaan toimivia ja tehokkaita tavoitteita ja vieläpä fiksusti. Englanniksi tällaisia tavoitteita kutsutaan termillä smart goals.

Nämä toimivat ja tehokkaat tavoitteet saavat sinut kohdistamaan energiasi haluamiisi tavoitteisiin, jotta oikeasti myös pääset maaliin asti.


Millainen on fiksu tavoite?


Toimiva ja tehokas tavoite on aina yksityiskohtainen ja merkittävä. Se on myös mitattavissa ja se motivoi. Fiksusti asetettu tavoita on saavutettavissa, se on merkityksellinen ja ajankohtainen. Fiksulla tavoitteella on myös aikataulu.

Oheinen esimerkki avaa paremmin mitä fiksulla tavoitteella tarkoitetaan ja mikä on sen ero tavalliselleen tavoitteeseen.

Tyypillinen tavoite kuuluu näin: ”Aloitan juoksemisen uudelleen tullakseni parempaan kuntoon tänä vuonna.”

Sama tavoite fiksusti kuuluu: ”Koska olen aina nauttinut juoksemisesta, tavoitteenani on juosta 3–4 kertaa viikossa 20–30 minuuttia kerrallaan seuraavan kuuden viikon ajan, jotta saan kohotettua kuntoani sille tasolle, jolla se oli viime vuonna ennen pitkää taukoa. Ja tämän kuuden viikon jälkeen arvioin uudelleen tavoitteeni ja teen uuden suunnitelman seuraavalle kahdelle kuukaudelle, mikä sisältää luultavasti osallistumisen paikalliseen viiden kilometrin juoksutapahtumaan ystävien ja kollegojen kanssa. ”

Kuten näet, tavoitteet ovat kutakuinkin samat, mutta fiksu tavoite sisältää ne tärkeät elementit, jotka auttavat kohdistamaan huomion ja energian selkeiden tulosten saavuttamiseen. Kun ilmaiset tavoitteen näin, todennäköisyys saavuttaa se kasvaa huimasti.


Harjoittele fiksujen tavoitteiden asettamista

Voit harjoitella helposti fiksujen tavoitteiden asettamista. Kirjoita ylös tavoite, jonka haluat saavuttaa. Sen jälkeen varmista ja tarkista, että tavoite sisältää kaikki fiksun tavoitteen kriteerit (tavoitteet ovat yksityiskohtaisia ja merkittäviä, mitattavia ja motivoivia, saavutettavia, merkityksellisiä, ajankohtaisia ja aikataulutettuja). Jos tavoite ei sisällä kaikkia edellä mainittuja kriteerejä, kirjoita se uudelleen niin, että kaikki elementit ovat mukana.

Tämän jälkeen lue tavoite ja kysy itseltäsi ”Pistääkö tämä tavoite minut liikkeelle heti?” Jos vastasit ei, tavoitteestasi puuttuu vielä jotain sinulle merkityksellistä. Sinulla pitää olla vahvat halu saavuttaa tavoite, joten pidä huolta siitä, että tavoitteesi innostaa ja motivoi sinua!

Kysy nyt itseltäsi, mitä sinä haluat saavuttaa huomenna tai ensi viikolla? Mitä sellaista yrityksessäsi pitäisi tehdä, mikä on tärkeää yrityksen toiminnan ja kehittämisen kannalta? Tee siitä fiksu tavoite ja olet jo melkein perillä.

Haluatko sparraajan tekemään kanssasi fiksuja tavoitteita yrityksellesi? Varaa aika maksuttomaan tapaamiseen keuke(at)keuke.fi tai soita 050 341 3210.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

10.04.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken talousilta: Miten maailmantalous vaikuttaa omaan yritykseeni?

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori