Sisältöön »
 

Uutiset

25.03.2019

Tiedote 25.3.2019: Osakeyhtiön perustaminen houkuttelee

Tiedote 25.3.2019

Osakeyhtiön perustaminen houkuttelee

YRITTÄJYYTEEN TARVITAAN REALISMIA JA UNELMIA

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) toimialueella (Järvenpää, Karkkila, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula) perustettiin viime vuonna yhteensä 1196 uutta yritystä.

Keuke neuvoi vuonna 2018 kaikkiaan 440 asiakasta yrityksen perustamisessa. Uusia yrityksiä Keuken neuvonnan kautta perustettiin 214 kappaletta.

– Kaikki neuvonnassa käyvät asiakkaat eivät päädy perustamaan yritystä. Siinä on yksi neuvonnan hyöty. Ideat ja unelmat, joille ei löydy realismia, eivät realisoidu myöskään yritystoiminnaksi, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Neuvonnan hyöty näkyy erityisesti yritysten toiminnan jatkuvuudessa. Keuken yritysneuvonnan kautta perustuista yrityksistä yli 80 prosenttia on elossa vielä kahden vuoden jälkeen, kun vastaava tilastokeskuksen luku on 50. Yrityksen perustamisneuvonta on maksutonta.

– Yrityksen perustaminen lähtee aina hyvästä liikeideasta ja unelmista. Niiden rinnalle me tuomme sitä realismia, autamme tekemään kannattavuuslaskelmia ja käymme läpi kaikki tärkeät ja olennaiset asiat veroista kirjanpitoon ja vakuutuksista viranomaislupiin.


OSAKEYHTIÖN PÄÄOMAVAATIMUS POISTUU HEINÄKUUSSA

Osakeyhtiön perustaminen on tämän vuoden heinäkuusta alkaen entistä helpompaa, kun perustaminen ei vaadi enää 2500 euron osakepääomaa. Osakeyhtiön minimipääoma on olettavasti ohjannut osaa yrittäjiä valitsemaan yhtiömuodoksi toiminimen.

– Uskomme, että uudistuksen myötä yhä useampia toiminimiyrittäjiä vaihtaa yhtiömuotoa. Ja luultavasti yhä useampi uusi yritys perustetaan suoraan osakeyhtiöksi, Pekkarinen ennakoi.

Osakeyhtiön puolesta puhuu kaksi merkittävää asiaa: yritystoiminnan vastuut ja verotus. Toisaalta yksinyrittäjät valitsevat helpommin toiminimen, sillä esimerkiksi kannattamaton liiketoiminta on silloin yksinkertaisempi lopettaa.

– Kannattaa kuitenkin huomioida, että pankki ja muut rahoittajat edellyttävät jonkinlaista pääomaa yritystoiminnan aloittamiseen joka tapauksessa. Mitään yritystoimintaa ei kannata aloittaa ilman järkevää taloussuunnittelua.


MIKÄ YRITYSTOIMINNAN ALOITTAMISESSA ARVELUTTAA?

Keuken yritysneuvonnan kokemuksen mukaan uuden yrityksen perustamisessa arveluttaa usein pelko ylitsepääsemättömästä lupa- ja byrokratiavyörystä. Kuitenkin yritystoiminta kaatuu useimmiten niinkin itsestään selvään asiaan kuin asiakkaiden puutteeseen.

– Näitä kaikkia kompastuskiviä käydään läpi neuvonnassa, jotta niihin osaa varautua. Markkinointiin ja asiakashankintaankin on saatavissa ihan erikseen räätälöityä palvelua ja sparrausta. Ja mitä byrokratiakammoon tulee, niin se on hyvin toimialariippuvaista, eikä missään nimessä este hyvän liikeidean käynnistämiselle. Kaikkiin kysymyksiin haetaan kyllä vastaukset.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213, www.keuke.fi. Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista, Twitteristä, Youtubesta ja LinkedINistä.

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

14.05.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken tekoälyilta: Järkipuhetta ja keinoja hyötyä tekoälystä

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori